Houten schuifpui

Schuifpui Team is een team van experts op het gebied van schuifdeuren en schuifpuien. Bij ons kunt u rekenen op:

- Scherpe prijzen
- Goede garanties
- Snelle levering
- Ontelbare mogelijkheden
- Door heel Nederland

Houten schuifpui

Een houten schuifpui is een elegante keus voor veel verschillende huizen. Het brengt een klassieke sfeer met zich mee en kan in verschillende kleuren en tinten geverfd worden, zodat het altijd bij uw interieur past. Er zijn een paar nadelen waar u rekening mee moet houden, maar er kan bijna niets op tegen de luxe en authentieke uitstraling van echt hout.

Voordelen houten schuifpui

Veel mensen kiezen voor een houten schuifpui bij een traditionele woning, omdat deze een rustieke uitstraling geeft. Het geeft karakter aan het huis. Ook is de aanschafprijs vaak lager dan andere varianten, zoals kunststof of aluminium.

Rustiek

Kies voor een houten schuifpui als u uw huis meer karakter wil geven. Hout heeft namelijk een klassieke sfeer dat vaak goed aansluit bij de tuin en een gezellig interieur. Als uw huis al houten raamkozijnen heeft, zal een houten schuifpui hier goed bij passen. Ook kan het hout precies op maat gemaakt worden, zodat het precies in uw interieur en uw wensen past.

Wat kunnen wij in uw regio betekenen?

Benieuwd hoe wij u van dienst kunnen zijn met schuifpuien en schuifdeuren?

Een vraag stellen kost u nog geen minuut en u ontvang razendsnel een helder antwoord van ons.

Onderhoud

Een houten schuifpui vergt meer onderhoud dan een aluminium of kunststof variant. Het hout moet namelijk af en toe geverfd of gelakt worden om de uitstraling en optimale bescherming tegen weersinvloeden te behouden. Dit betekent extra werk en extra kosten. Wel bent u vrij om zelf te kiezen welke kleur het hout krijgt, aangezien u het op elk gewenst moment over kunt verven. Zo past de schuifdeur altijd bij de kleuren in uw interieur, ook wanneer u het hele huis een ander kleurtje geeft.

Vocht

Hout is gevoelig voor vocht, daarom is het van belang dat u een houten schuifpui goed onderhoudt en bewerkt. Dit moet regelmatig gebeuren zodat het hout niet beschadigt. Eventueel kunt u ervoor kiezen om het gekozen bouwbedrijf het hout voor te laten behandelen, zodat u kan besparen op het onderhoud. Daarnaast kan vocht en temperatuurverschillen er voor zorgen dat het hout kromtrekt.

Beschadigingen

Anders dan de sterkere aluminium variant kan hout beschadigingen oplopen. Dit is echter gemakkelijk weg te werken door een likje verf. Met een beetje onderhoud ziet uw pui er weer uit als nieuw, terwijl een kunststof variant bijvoorbeeld moeilijk te repareren is.

 

Soorten hout

Als u kiest voor een houten schuifpui, dan heeft u keuze uit verschillende houtsoorten. De meest gebruikte houtsoort is hardhout, omdat dit beter bestand is tegen de weersomstandigheden dan andere houtsoorten zoals naaldhout. Hierdoor zal minder onderhoud nodig zijn en zal de schuifdeur langer mee gaan.

Isolatie

Hout heeft van zichzelf een hoge isolatiewaarde. Hierdoor hoeft u de pui niet extra te isoleren en kunt u toch besparen op de stookkosten, in vergelijking met de aluminium en kunststof variant. In combinatie met HR++ glas is de schuifdeur voldoende geïsoleerd.

Gratis offertes

Als u nog twijfelt over welke materialen voor u het meest geschikt zijn, aarzel dan niet om contact op te nemen met het Schuifpui Team. Wij hebben specialisten in elke regio, dus ook bij u in de buurt, die u advies kunnen geven en het gekozen product leveren en installeren. Vraag meteen een offerte aan om duidelijkheid in de mogelijkheden te krijgen.