Hef schuifpui

Schuifpui Team is een team van experts op het gebied van schuifdeuren en schuifpuien. Bij ons kunt u rekenen op:

- Scherpe prijzen
- Goede garanties
- Snelle levering
- Ontelbare mogelijkheden
- Door heel Nederland

Hefschuifpui

Naast de traditionele schuifpui kunt u ook kiezen voor een hefschuifpui. Deze wordt bediend met een hendel en is gemakkelijker te openen dan een gewone schuifpui, wat het uitermate geschikt maakt voor wie gebruiksgemak hoog in het vaandel heeft staan.

Voordelen hefschuifpui

Een hefschuifpui heeft aan de binnenkant een hendel. Wanneer u deze omdraait, wordt de schuifdeur opgetild van de rails onder de deur, waardoor u de deur heel gemakkelijk en zonder veel kracht openschuift. Dit wordt voornamelijk gebruikt bij grote glaspartijen en schuifdeuren, omdat deze over het algemeen zwaar zijn en moeilijker te openen zijn. Door van zo’n grote schuifpui een hefschuifpui te maken, wordt het een stuk gemakkelijker om de deur open te schuiven.

Gebruiksgemak

De meeste mensen kiezen voor een hefschuifpui vanwege het gebruiksgemak. Grote schuifpuien kunnen moeilijker te openen zijn. Ook kunnen traditionele schuifpuien zwaar zijn voor ouderen of kinderen. De techniek van een hefschuifpui maakt het openen van de schuifdeur toegankelijker, waardoor u minder kracht hoeft te zetten. Zo kunt u ook de deur openen als u maar één hand vrij heeft. Dat is handig als u de was buiten wilt ophangen, of uw gasten in de tuin van een drankje wilt voorzien.

Vakmannen in uw regio

Benieuwd hoe wij u van dienst kunnen zijn met schuifpuien en schuifdeuren?

Een vraag stellen kost u nog geen minuut en u ontvang razendsnel een helder antwoord van ons.

Geen drempel

Een ander belangrijk voordeel van een hefschuifpui is dat de rails waarop de schuifdeur open en dicht gaat gelijk staat met de vloer. Hierdoor komt er geen drempel tussen de woonkamer en de tuin. Dit is een groot voordeel voor bijvoorbeeld mensen in een rolstoel, omdat zij op deze manier gemakkelijk de tuin kunnen betreden.

Inbraakwerend

Doordat de deur alleen geopend kan worden via de hendel is de hefschuifpui ook sterk beveiligd tegen inbrekers. Deze kunnen de deur niet gemakkelijk openschuiven van buitenaf. Dat voelt veiliger, omdat de kans op inbraak daarmee aanzienlijk wordt verkleind.

Aluminium hefschuifpui

De aluminium uitvoering heeft ten opzichte van de andere varianten als voordeel dat deze met meerdere rails geleverd kan worden. Op deze manier kunt u tot drie verschillende deuren dezelfde kant op laten schuiven, waardoor u een nog grotere opening krijgt. Daarnaast heeft de aluminium variant dezelfde voordelen als de gewone aluminium schuifpuien. Ze zijn sterk, beschadigen niet snel en kunnen in verschillende kleuren geleverd worden. Het heeft een strak uiterlijk en past goed bij een modern huis.

Houten hefschuifpui

Uiteraard kunt ook voor een houten variant kiezen. Deze heeft een klassieke uitstraling en zorgt voor sfeer in en om het huis. De houten schuifpui heeft meer onderhoud nodig dan andere materialen, maar hier staat tegenover dat het hout op elk gewenst moment geverfd of gelakt kan worden in de gewenste kleur. Dit is ideaal als u de kleuren binnen het interieur verandert of als u alle kozijnen in dezelfde kleur wilt verven.

Kunststof hefschuifpui

De kunststof variant heeft als groot voordeel dat het weinig onderhoud vraagt. U hoeft enkel een doekje over de schuifpui te halen en u bent klaar. Daarnaast is het erg veelzijdig materiaal. U kunt uw kunststof schuifpui krijgen in verschillende kleuren of met reliëf. Ook is het mogelijk om een kunststof schuifpui met een hout-look te installeren dat niet van echt hout te onderscheiden is. Zo heeft u het klassieke gevoel van een houten schuifpui, zonder dat het veel onderhoud nodig heeft.

Gratis offerte aanvragen

Vraag vandaag nog een offerte aan om de mogelijkheden te bekijken voor een hefschuifpui in uw woning. Twijfelt u nog? Stel dan gerust uw vraag aan het Schuifpui Team.